Przygotowanie

  1. DIP POMIDOROWO - ZIOŁOWYPokrojone w kostkę 4 pomidory wymieszać z pokrojoną cebulą, ząbkiem czosnku i 2 łyżkami świeżych ziół ( bazylia , melisa, kolendra) Pryprawić solą , pieprzem i 2 łyżkami oleju sezamowego.
  2. DIP TWAROŻKOWO-JOGURTOWY200g twarożku lub serka homogenizowanego wymieszać ze 150 g jogurtu naturalnego , posiekaną drobniutko połową ogórka i zmiażdżonymi 3 ząbkami czosnku. Sól , piprz i sok z cytryny użyć do smaku.
  3. PAPRYKOWYPosiekany nieduży strąk czerwonej papryki podsmażyć na 2 łyżkach oleju z obraną i posiekaną cebulą oraz drobniutko posiekanym ząbkiem czosnku. Wymieszać z łyżką przecieru pomidorowego i 6 łyżkami keczupu. Doprawić miodem , sosem worcester (w supermarketach) i solą.
  4. Do prpopnowanych dipów najlepsze bedą chipsy "Tortilla" z kukurydzianej mąki o neutralnym smaku!!!