Główne składniki
- ziemniaki ok 1 kg
- cebulka 2 duze
- marchewka 2 srednie
- pieczarki 30-40 dkg
- piers z kurczaka jedna podwojna
- przyprawy sól pieprz
Przygotowanie
- Obrac i oplukac warzywa. Następnie ziemniaki i pieczarki pokroic w cienkie plasterki, cebulke pokroic w talarki. Marchewke zetrzec na grubej tarce.
- Piers z kurczaka pokroic w paski i lekko podgrzac na patelni by nie byly zbyt surowe
- Na dno garnka polozyc troche margaryny i ukladac warstwami ziemniaki, marchewke, pieczarki i ceblulke przyprawic. Zrobic tak dwie warstwy i zostawic ziemniakow i cebulke na jeszcze jedna warstwe. polozyc mieso i zakryc pozostalymi ziemniakami i cebulka
- Dusic okolo 20 minunt pod przykryciem na malym ogniu
Data utworzenia:
8 marca 2012 15:00