Główne składniki

  • ziemniaki ok 1 kg
  • cebulka 2 duze
  • marchewka 2 srednie
  • pieczarki 30-40 dkg
  • piers z kurczaka jedna podwojna
  • przyprawy sól pieprz
  • Liczba porcji: 3

Przygotowanie

  1. Obrac i oplukac warzywa. Następnie ziemniaki i pieczarki pokroic w cienkie plasterki, cebulke pokroic w talarki. Marchewke zetrzec na grubej tarce.
  2. Piers z kurczaka pokroic w paski i lekko podgrzac na patelni by nie byly zbyt surowe
  3. Na dno garnka polozyc troche margaryny i ukladac warstwami ziemniaki, marchewke, pieczarki i ceblulke przyprawic. Zrobic tak dwie warstwy i zostawic ziemniakow i cebulke na jeszcze jedna warstwe. polozyc mieso i zakryc pozostalymi ziemniakami i cebulka
  4. Dusic okolo 20 minunt pod przykryciem na malym ogniu